Σύμβουλος του Ερντογάν καλεί την Τουρκία να κάνει πόλεμο με την Ελλάδα

Ο Αμπντουραχάμ Ντιλιπάκ, δημοσιογράφος και σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, μέσα από σημερινό κείμενό του, παροτρύνει την τουρκική πολιτική ηγεσία και τους Τούρκους πολίτες να κάνουν πόλεμο με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το σημερινό του άρθρο στην «Haber Vaktim», με τίτλο «Εδώ είναι έτσι!», ο Αμπντουραχάμ Ντιλιπάκ σχολιάζει τη στάση της δύσης απέναντι στην Τουρκία και για τα «δύο μέτρα και δύο» σταθμά που έχει απέναντι στην Τουρκία λόγω της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που έχει κηρυχθεί στη χώρα «ξεχνώντας πως σε αντίστοιχη κατάσταση βρίσκεται μετά από τις πολλαπλές επιθέσεις και η Γαλλία».

Ωστόσο, η διπλή αναφορά του στην Ελλάδα προκαλεί, τουλάχιστον, ανησυχία.

«Ο Έλληνας Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (μετά τις 15 Ιουλίου) δήλωσε πως θα υπάρξει πόλεμος με την Τουρκία. Αυτή η χώρα [σ.σ. η Ελλάδα] είναι σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ. Είναι γείτονές μας… Αλλά τώρα η Ελλάδα ανήκει στην Τρομοκρατική Οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν, γίνεται μέρος του ΡΚΚ μιας και η Ελλάδα του ανοίγει διάπλατα τις πόρτες ή τις έχει ήδη ανοίξει από καιρό», γράφει ο Ντιλπάκ για την Ελλάδα, σχολιάζοντας με αυτόν τον τρόπο δηλώσεις που είχε κάνει πριν από αρκετούς μήνες ο επίτιμος Α/ΓΕΣ Χρίστος Μανωλάς, ο οποίος δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο ελληνοτουρκικού πολέμου κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα 10 χρόνια για τη Θράκη ή την Κύπρο.

«Επί του παρόντος σχεδόν όλα τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης του Γκιουλέν που εγκατέλειψαν την χώρα έχουν καταφύγει στην ΕΕ και κανείς μας δεν μπορεί να τους αγγίξει…», αναφέρει ο Ντιλιπάκ σχετικά με την απόφαση του Άρειου Πάγου να μην εκδώσει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, αλλά και την στάση που τηρεί η Γερμανία απέναντι στους 40 ΝΑΤΟικούς Τούρκους αξιωματούχους που ζητούν άσυλο εκεί και συνεχίζει:

«Σύμφωνα με τον Έλληνα Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου αυτός είναι ο δικός τους τρόπος, αυτό δεν σημαίνει πως μας αρέσει. Τα Ίμια [σ.σ. Καρντάκ στο τουρκικό κείμενο] είναι μια πρόφαση. Η Ελλάδα που βρίσκεται σε οικονομική κρίση και δε διστάζει να χρησιμοποιήσει τη στρατιωτικής της δύναμη προστατεύοντας τους πραξικοπηματίες. Το Ισραήλ είχε για την Ουγκάντα πως: «η τρομοκρατία, οι τρομοκράτες, το πραξικόπημα είναι υποκινούμενα».

«Αν δεν σας αρέσουν όλα όσα είπε ο Έλληνας Α/ΓΕΣ, κάντε μια επιδρομή… ίσως τότε καταλάβουν. Αν ο Έλληνας Α/ΓΕΣ ήταν Τούρκος τότε σίγουρα θα υποστήριζε το Λαϊκό Ρεπουμπλικανό Κόμμα (CHP) και θα υποστήριζε το «όχι» στο επικείμενο δημοψήφισμα. […] Σίγουρα, οι άνθρωποι της Ευρώπης έχουν έναν δικό τους τρόπο κατανόησης, αλλά τα πράγματα στην Τουρκία είναι έτσι… […] έτσι και αλλιώς είναι γνωστό “πες μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι”», καταλήγει το κείμενο του Ντιλιπάκ.

πηγη

Loading...