ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Γιατί ο Πούτιν στέλνει υπερσύγχρονη φρεγάτα με πυραύλους Κρούζ στην Συρία

Δραματικές οι εξελίξεις στην Συρία μετά την επίθεση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ με πυραύλους σε αεροπορική βάση του Συριακού στρατού.

Μετά την ξαφνική Αμερικανική επίθεση με πυραύλους τόμαχοκ στην Συρία ο Πούτιν στέλνει εσπευσμένα την φρεγάτα «Ναύαρχος Γριγόροφιτς» στην περιοχή για τρεις λόγους.

Πρώτον: Για να υποδηλώσει ότι η Ρωσία εξακολουθεί να έχει λόγο στην περιοχή και ο οποίος πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν, στέλνοντας έτσι το μήνυμα στον Τράμπ, ότι δεν έχει την αποκλειστικότητα των κινήσεων.

Δεύτερον: Το πλοίο αυτό θα μπει ανάμεσα στα Αμερικανικά πλοία και στην Συρία, έτσι ώστε την άλλη φορά να πλοία των ΗΠΑ να βρεθούν απέναντι του.

Τρίτον: Το πολεμικό πλοίο θα προστατεύσει τις Συριακές ακτές και δεσμεύθηκε να ενισχύσει την αντιπυραυλική άμυνα του Μπασάρ αλ-Ασάντ από περαιτέρω επιθέσεις των ΗΠΑ.

3F09DD7F00000578-4388834-image-a-108_1491570755899Στρατιωτικοί αναλυτές πάντως σημειώνουν με έμφαση ότι παρότι η κίνηση Τράμπ ήταν προς την σωστή κατεύθυνση, θεωρούν ότι ήταν βεβιασμένη καθώς ήταν βέβαιη η αντίδραση του Πούτιν, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερη αναζωπύρωση της φωτιάς στην περιοχή σε σημείο που να απειλείται ακόμα και πόλεμος ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία.

Το «Ναύαρχος Γριγόροβιτς», είναι μια υπερσύγχρονη φρεγάτα, το καμάρι του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και η οποία είναι εξοπλισμένη με πυραύλους κρούζ αλλά και ειδικό σύστημα αμυντικής ασφαλείας, ενώ αναμένεται να φτάσει σήμερα κιόλας στην Συρία.

πηγη

Loading...