Απίστευτο: Ανακάλυψε σπάνιο θησαυρό ηλικίας 2.000 ετών!

«Κυνηγός» θησαυρών βρήκε νομίσματα της εποχής του Μάρκου Αντώνιου! (Εικόνες – Βίντεο)

Αντιμέτωπος με μία αναπάντεχη έκπληξη βρέθηκε ένας 35χρονος «κυνηγός θησαυρών», ο οποίος με τη χρήση ανιχνευτή μετάλλων ανακάλυψε σε κτήμα στο Bridport της Βρετανίας ρωμαϊκά νομίσματα 2.000 ετών και αξίας 267.000 δολαρίων.

Μάλιστα, μερικά από τα νομίσματα χρονολογούνται στην εποχή της συμμαχίας του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας στην Αίγυπτο, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι τα ευρήματα αυτού του είδους είναι εξαιρετικά σπάνια.

1

Ένας από τους ειδικούς μάλιστα που εξέτασε τις φωτογραφίες με τα νομίσματα, ανέφερε ότι σε ορισμένα απεικονίζονται Ρωμαίοι θεοί και χρησιμοποιούντο από τη Ρωμαϊκή Δημοκρατία αιώνες πριν από τη γέννηση του Χριστού.

1

«Άλλα που απεικονίζουν μία ρωμαϊκή τριήρη είχαν κοπεί από τον Μάρκο Αντώνιο την περίοδο της συμμαχίας του με την ερωμένη του, Κλεοπάτρα, μεταξύ 32 και 31 πΧ», σημείωσε.

1

Εκεί, όμως που ο 35χρονος Μάικ Σμέιλ εντυπωσιάστηκε, ήταν όταν ανακάλυψε ένα άλλο νόμισμα που χρονολογείται στο 32 πΧ.

1

Τα νομίσματα θα μεταφερθούν στα ειδικά εργαστήρια για εκτίμηση και στη συνέχεια θα πουληθούν σε μουσείο, με κέρδη να μοιράζουνται μεταξύ του «κυνηγού θησαυρών» και του αγρότη, στο κτήμα του οποίου βρέθηκαν τα νομίσματα.

1

Σημειώνεται ότι ένα νόμισμα μπορεί να πουληθεί περίπου στα 12.000 δολάρια.

Loading...