Ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ συμμετείχε στο πραξικόπημα – Τον κρατά αιχμάλωτο ο Ερντογάν – Το ίδιο ισχύει και για τον διοικητή της ΜΙΤ, αιχμάλωτος

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο Müyesser Yıldız, την παραμονή του πραξικοπήματος στην Τουρκία έλαβε χώρα συνάντηση μεταξύ Χουλουσί Ακάρ και Χακάν Φιντάν, η οποία έως πριν λίγες ημέρες είχε παραμείνει κρυφή.

Η Yildiz ισχυρίζεται, ότι επιβεβαίωσε την πραγματοποίηση της συνάντησης, η οποία αποκαλύφθηκε από έναν Λοχία του Τεχνικού, τον Mehmet Bilge, κατά την διάρκεια της δίκης του.

Κατά τα λεγόμενα της Yildiz, η συνάντηση Ακάρ-Φιντάν έγινε μετά από την τελετή ορκωμοσίας στις Ειδικές Δυνάμεις στην Άγκυρα στις 14 Ιουλίου 2016.

Παρά το γεγονός, ότι σε αυτήν την τελετή συνήθιζε να παρίσταται ο Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου, στην συγκεκριμένη επέλεξε να παραστεί ο Ακάρ.

Η τελετή ολοκληρώθηκε στις 18.00 και η συνάντηση Ακάρ-Φιντάν που ακολούθησε διήρκεσε μέχρι τις 00.30.

Ένα μέλος μάλιστα της κοινοβουλευτικής επιτροπής διερεύνησης της απόπειρας πραξικοπήματος, ο Aykut Erdoğdu, βουλευτής του CHP, είπε ότι η πληροφορία αυτή υπήρχε, αλλά δεν είχαν την δυνατότητα να την διασταυρώσουν μια και οι εργασίες της επιτροπής έληξαν απότομα…
Π.Μ.

infognomonpolitics.blogspot.gr

Loading...