Γαλλία: Καταδικάστηκε γιατρός που έβαζε τις ασθενείς του να του… γλείφουν τα δάχτυλα των ποδιών

Ενα 62χρονος γιατρός αναισθησιολόγος καταδικάστηκε χθες σε 3ετή φυλάκιση και απαγόρευση άσκησης επαγγέλματος με την κατηγορία σεξουαλικών επιθέσεων σε γυναίκες ασθενείς του κατά την περίοδο 2009-2013.

Ο γιατρός υποσχόταν στις ασθενείς του μεσοθεραπείες για χρόνιους πόνους. Οπως κατήγγειλαν οι παθούσες στο δικαστήριο, ο γιατρός έκλεινε τα φώτα στο ιατρείο, ζητούσε από τις ασθενείς να γδυθούν, τις έβαζε στα τέσσερα και άρχισε τις μαλάξεις σε όλο το σώμα, ειδικά στο στήθος και στα γεννητικά όργανα.

Για τις «θεραπείες» ο γιατρός δεν έδινε απόδειξη και τις προγραμμάτιζε κυρίως το βράδυ ή το Σάββατο, στο νοσοκομείο της Λαβάλ, στην κεντρική Γαλλία.

Στην απολογία του ο γιατρός Yann-Jean Ginter έκανε λόγο για «επαγγελματικό λάθος» και δήλωσε ότι δεν είχε λάβει υπόψη του την ευαισθησία των ασθενών του στο γυμνό.

«Μα τους ζητούσατε να βγάλουν το σουτιέν και το εσώρουχο επίμονα», είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου. «Δεν ένιωσα εκείνη τη στιγμή ότι ενοχλήθηκαν, έπρεπε να κάνω μια μυική εξέταση συνολική», απάντησε ο κατηγορούμενος.

Οι ασθενείς είχαν επισημάνει στις ανακρίσεις ότι ο γιατρός τις κοίταζε με «ανώμαλο» βλέμμα, κυρίως στα γεννητικά όργανα, και τους ζητούσε να κάνουν κυκλικές κινήσεις με τη λεκάνη και τις γάμπες ανοιχτές. Κινήσεις και στάσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τη μεσοθεραπεία.

«Ε, βγήκα λίγο από το στενό πλαίσιο», είπε στην απολογία του ο γιατρός.

Μάλιστα, μία από τις ασθενείς κατήγγειλε ότι ο γιατρός Yann-Jean Ginter τής είχε ζητήσει να του γλείψει τα δάχτυλα των ποδιών.

Ας σημειωθεί ότι ο εν λόγω γιατρός είχε καταδικαστεί και τον Αύγουστο του 2016 γιατί είχε πείσει μια πωλήτρια καταστήματος να του κάνει μασάζ και στα πόδια και να του γλείφει τα δάχτυλα των ποδιών, στην περιοχή Brive-la-Gaillarde. Την ίδια χρονιά είχε γίνει καταγγελία ότι σε ένα εμπορικό κέντρο της Τουλούζης είχε επαναληφθεί το ίδιο πράγμα με άλλη γυναίκα.

Loading...